Eestlane Jaapanis: sireenid töötavad juba viis tundi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavärinas evakueeritud inimesed Tokyos
Maavärinas evakueeritud inimesed Tokyos Foto: SCANPIX

Tuuli Tammoja, kes elab Tokyos, kinnitas, et tuletõrje ja kiirabi sireenid töötavad juba tunde, mobiilivõrgud ei tööta ja liiklus seisab.

Tammoja kinnitusel on majad aga õnneks ehitatud maavärinakindlalt. «Kui maarvärin hakkas, siis olin oma toas. Kuna maavärinad on Jaapanis tavalised, siis esialgu ei arvanud ma sellest suurt midagi. Siis hakkasid aga raamatud riiulist lendama ning läksin koos arvutiga vannituppa, kuna seal ei ole asju, mis saaksid mulle kaela lennata. Õppisin maavärinast seda, et ei pane enam kunagi voodit raamaturiiuli alla, sest võin une pealt selle alla jääda,» sõnas Tammoja.

Tema sõnul on ainukesed sidevahendid, mis maavärinale on vastupidanud, Facebook, Twitter ja Skype. Riigisiseselt on kõik mobiilvõrgud üle koormatud ning helistamine on tema sõnul pea võimatu.

Samuti ei tööta bussid ja rongid ning lennujaam on vee all. Inimesed hakkasid Tammoja sõnul peale esimest tõuget jalgsi töölt koju minema. Vahemaad, mille tagant inimesed tööl käivad, on aga väga pikad. Kui rongiga võtab tööle jõudmine Yokohamast või Chibast tunni, siis jala kojuminek on väga raske.

«Toas kukkusid raamatud riiulitelt, mikrolaineahi laualt ning laelamp lendas kildudeks. Ka minu kuuekümneaastane naabrinaine kinnitas, et tema nii suurt maavärinat ei mäleta,» sõnas ta.

«Käisin vahepeal väljas sooja teed ostmas, sest gaasipliit lülitub maavärina korral ise välja ja kodus vett keeta ei saa.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles