Must prognoos: Eestit ohustab Rootsi gripp

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus kortermaja.
Uus kortermaja. Foto: SCANPIX

Kinnisvaraspetsialistid avaldasid oma musta prognoosi käesolevaks aastaks: halvimal juhul mõjutab Eesti turgu gripp Rootsi kinnisvaraturul, globaalne võlakriis, rahvusvahelised konfliktid ja Eesti valitsus, mis ettevõtjat edasi ahistab. 

Parimal juhul püsib kõik nii, nagu on praegu, või kestab peomeeleolu edasi: kasvavad üürihinnad, palgad, tarbimine, kirjutab Äripäeva teemaveebi kinnisvarauudised.ee kuukiri.

Adaur Grupp kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark ütles, et midagi paremaks ei lähe - kusjuures see on tema optimistlik ootus. «Pessimistlik prognoos näeb ette väliskeskkonna olulist halvenemist, väljendugu see terrorismis, muudes konfliktides või majanduslikus protektsionismis,» lisas ta.

1Partner Kommertskinnisvara maakler Ruth Andresen ütles, et ärikinnisvara toodetakse praegu nii suurel hulgal peale ja sihikud on seatud utoopiliselt kõrgele. Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles