Ameerika aktsiaturgudel jätkus langus

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaklerid New Yorgi börsil 10. oktoobril 2008.
Maaklerid New Yorgi börsil 10. oktoobril 2008. Foto: AFP / Scanpix

Ühendriikide aktsiad langesid juba kaheksandat päeva järjest kui Dow Jonesi indeks tegi läbi kõigi aegade suurima kõikumise punktide arvestuses.


Standard & Poor`s 500 lõpetas oma halvima nädala alates 1933 aastast kui kartused, et finantskriis viib maailmamajanduse tervikuna langusse viisid Morgan Stanley, CBS Corp´i ja Exxon Mobili aktsiad rohkem kui 8 protsendi võrra alla, vahendas

aripaev.ee

Bloombergi.

Dow Jones toibus rohkem kui 697 punkti suurusest langusest ning tõusis 322 punkti viimasel kauplemistunnil kui teatati, et Lehman Brothers Holdingsi varade pankrotioksjon ei suurenda krediidikaotusi.

«Praegusel hetkel on investorid keskendunud lihtsalt oma päevaga toime tulemisele ning turgu juhivad emotsioonid ja kuulujutud,» leidis Ridgeworth Investmentsi vanemstrateeg Alan Gayle.

Euroopa ja Aasia põhilised indeksid tegid kõigi aegade suurima languse kui Venemaa, Indoneesia ja Ukraina börsidel peatati kauplemine, vähendamaks selle aasta jooksul aktsiaturgudelt juba 25 triljonit dollarit ära viinud ülemaailmsete negatiivsete trendide mõju. Ühendriikide presidendi

G.W.Bushi teade, et riik kasutab «suurt hulka erinevaid vahendeid» hoidmaks tagasi langust, ei omanud aktsiaturgudele erilist mõju.

S & P 500 kaheksapäevane järjestikune kaotus on selle indeksi suurim alates 1996 aastast. Selle nädala langus viis nii S & P 500 kui Dow Jonesi indeksid rohkem kui 40 protsendi võrra allapoole eelmise aasta oktoobri rekordtasemest.

Euroopa Stoxx 600 kukkus 7,5 protsenti, tehes sellega nädala languseks 22 protsenti, mis on suurim alates sellest kui alustati aktsiahindade jälgimist 1987 aastal, kui ettevõtted ja analüütikud jäävad ettevaatlikuks ennustades rasket majanduslangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles