Riiklikud üürielamud võivad ikkagi tulla ka Tallinna ja Tartusse (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taas riiklike üürielamute projektiga tegelev Palo on asunud oma eelkäija põhimõttelisi lubadusi oluliselt muutma.
Taas riiklike üürielamute projektiga tegelev Palo on asunud oma eelkäija põhimõttelisi lubadusi oluliselt muutma. Foto: Toomas Tatar

Kui endine sotsiaaldemokraadist ettevõtlusminister Liisa Oviir toonitas korduvalt riiklike üürielamute võimalike asukohtadena Ida-Virumaad ja Kagu-Eestit, kuna nende piirkondade majandus vajab enim riiklikku turgutust, siis lähinädalatel valitsusse jõudva toetusmeetme kirjeldus räägib hoopis teist juttu.

Praeguse ettevõtlusministri ja kunagise idee autori, ka Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Urve Palo juhtimisel on riiklike üürielamute idee majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toetusplaaniks vormunud ja jõuab juba paari nädala jooksul valitsusse, vahendab ERRi uudisteportaal.

Küll aga toetaks nn turutõrke kõrvaldamiseks ellu kutsutud meede tööversiooni kohaselt riiklike üürikorterite ehitamist ka Tallinnasse ja Tartusse, kus ehitusplatside kraanad juba praegu tihedalt üksteise kõrval töötavad ning kus on raske aru saada, mismoodi nendes linnades turutõrge väljendub.

Ettevõtlusminister Urve Palo möönab, et tõepoolest, kui üldse kusagile uusi elupindu rajatakse, siis Tallinnasse ja Tartusse, mõnevõrra ka Pärnusse. Palo tõdemusel Tallinnas ja Tartus küll otsest turutõrget pole ehk üürile kortereid pakutakse, ent seda eeskätt vanemates ja kehvemates hoonetes - uutesse majadesse kättesaadava hinnaga kortereid rendile võtta ei õnnestu.

Minister kinnitas, et diskussioon, kas Tallinn ja Tartu meetmesse sisse kirjutada, oli, ning see võimalus, et need linnad lõplikust versioonist välja jäävad, on siiski veel õhus.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles