Eestis elamuid disainiva Šveitsi kinnisvarafirma käive kasvas 9,6 miljoni euroni

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitekt Sten Aderi poolt projekteeritud ja Swiss Property ehitatud elamu Andermatti piirkonnas Šveitsis
Arhitekt Sten Aderi poolt projekteeritud ja Swiss Property ehitatud elamu Andermatti piirkonnas Šveitsis Foto: Swiss Property

Eestis elamuid disainiva ja peamiselt eksporditurgudele suunatud arendusprojekte teostava Swiss Property käive moodustas 2016 aastal 9,6 miljonit eurot, mis on rohkem kui kolmekordne kasv võrreldes eelneva aastaga.

Ettevõtte aasta suurimaks tööks oli arhitekt Sten Aderi loodud elamuprojekt, mille ettevõte realiseeris Andermatti piirkonnas Šveitsis, ütles Swiss Property juhatuse esimees Jürgen Lamp pressiteate vahendusel. Projekti peasisearhitektiks oli Kätlin Ölluk.

«Tegemist on Eesti arhitektide ja sisekujundajate poolt loodud kuuekorruselise elamuarendusega, mille müügimahuks kujunes ligi 20 miljonit eurot. Üheksateistkümne korteriga elamu ehitustöödega alustati 2016. aasta juunis ja korterid antakse ostjatele üle tänavu kevadel,» märkis Lamp.

Swiss Property otsustas sulgeda kuni mahtude suurenemiseni Jüris asuvas tehases ettevõttesisese hoonete elementide tootmise ning järgmistes projektides kaasatakse elementide tootmiseks partnereid.

Mööblitootmine jätkub Polorex Interiori nime all, hõivates kolmkümmet inimest.

Swiss Property on 2013. aastal Eestis Šveitsi investorite poolt asutatud ettevõte, mis arendab prefabritseeritud korterielamute ehitamise tehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles