Lätis ühendatakse lähitulevikus kaks Telia suurosalusega telekomifirmat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto.
Illustratiivne foto. Foto: SCANPIX

Läti telekomifirma Lattelecom ja mobiilioperaator Latvijas Mobilais Telefons (LMT) ühendatakse tulevikus, ütles Lattelecomi tegevjuht Juris Gulbis.

«Lattelecom ja LMT peaks ühinema, sest sellisel kujul oleks võimalus tõsta firma väärtust suurem. Ühinemine on möödapääsmatu. Minu arvates on selge see, et firmad peavad ühinemama, aga otsuse peab tegema valitsus,» ütles Gulbis, lisades, et sarnased ettevõtete ühendamised on leidnud aset nii Eestis kui Leedus.

TeliaSonera tegi 2015. aasta novembris ettepaneku kahe firma ühinemiseks, kuid valitsus otsustas mullu aprillis, et LMT ning Lattelecom jätkavad kahe eraldi üksusena ja toetas majandusministeeriumi kava jätta mõlemate ettevõtete valitsev mõju riigiomandisse.

Lattelecomi juht Juris Gulbis on mitmel korral rääkinud kahe ettevõtte ühinemise kasuks, kuid LMT juht Juris Binde ütles, et ta ei näe põhjust, miks LMT peaks ühinema Lattelecomiga.

LMTst 24,5 protsenti kuulub Sonera Holding B.V.-le, 24,5 potsenti kuulub Telia Company AB-le, 23 protsenti kuulub Lattelecomile, riigiettevõttele Latvijas Radio un Televizijas Centrs kuulub 23 protsenti ning Latvian Privatization Agency omab 5 protsenti.

Lattelecomist kuulub 51 protsenti Privatization Agencyle, ülejäänud 49 protsenti kuulub Telia allüksusele Tilts Communicationile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles