Jaano Vink ei jätka Nordeconi juhina

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaano Vink on ametis veel juuli lõpuni.
Jaano Vink on ametis veel juuli lõpuni. Foto: Erik Prozes

Ehitusfirma Nordecon AS juhatuse esimees Jaano Vink teavitas nõukogu, et ei jätka ettevõtte juhina pärast kehtiva lepingu lõppemist 31.07.2017, teatas Nordeconi nõukogu börsiteate vahendusel. 

«Viisteist aastat Nordeconi juhina on olnud äärmiselt haarav ning väljakutseid pakkuv teekond, kuid ühel hetkel tuleb olla aus nii enda kui oma meeskonna vastu ning anda teatepulk üle, et areng jätkuks,» rääkis Nordeconi senine juht Jaano Vink.

Vink on juhtinud Nordeconi alates 2002. aastast ning lahkub ettevõttest omal soovil. «Olen alati arvanud, et juhi vahetus peab toimuma ajal, mil ettevõte toimib hästi ja täna võib öelda, et see hetk on käes.»

Kuna uus juhatuse esimees peab asuma ametisse augustis, on nüüd ehitusfirma nõukogul pool aastat aega, et uus inimene leida. Nordeconi nõukogu esimehe Toomas Lumani sõnul on sellega aega uue juhi nimetamiseks piisavalt.

Küll aga tunnistab ta, et oleks soovinud, et Jaano Vink jätkaks veel ühe kolmeaastase perioodi. «Teisalt on 15 aastat tõepoolest pikk aeg ning ettevõte täna heas korras,» möönab Luman.

Ta lisab, et nõukogu esimehena järgmisi samme seades eelistaks ta ise uue juhi kerkimist tänasest tugevast meeskonnas, kuna selge on see, et lisaks soovile seda ametit pidada peab tulevane juhatuse esimees ka vajalike oskuste ja võimetega olema. «Igal juhul vaatab nõukogu ringi lahtiste silmadega, et leida parim võimalik kandidaat.»

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Geograafiliselt tegutsevad kontserni ettevõtted Eestis, Ukrainas, Soomes ja Rootsis. Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas Eestis.

Kontserni kuulub lisaks emaettevõttele üle kümne tütarettevõtte. Kontserni 2016. aasta konsolideeritud auditeerimata müügitulu oli 183 miljonit eurot. Nordeconi kontsern annab hetkel tööd ligi 700 inimesele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles