Disney juhil ei õnnestu pensionile minna

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Iger
Robert Iger Foto: DANNY MOLOSHOK/Reuters/Scanpix

Walt Disney Company täna 66-aastaseks saav tegevjuht Robert Allen (Bob) Iger peaks pensionile minema järgmise aasta juunis, aga maailma suurim meelelahutuskompanii ei suuda mitte kuidagi talle järglast leida ning erruminekut on  juba mitu korda edasi lükatud. Pole välistatud, et nii juhtub ka seekord.

Robert Igeri errusaatmise plaan algas juba 2011. aasta oktoobri keskel, mil meelelahutuskompanii kirjutas temaga alla lepingule, mille järgi pidi ta jääma ametikohale 2015. aastani. Seejärel pidi Iger aasta ja kolm kuud olema nõukogu esimees ning minema erru 2016. aasta 30. juunil.

Toona oli see väga ebatavaline olukord: ettevõte teatas juhi lahkumisest pea neli aastat ette. Maailma suurim meelelahutuskompanii tahtis sellega kinnistada Igeri ametikohale võimalikult pikaks ajaks, andes samal ajal mõista, et ettevõte tegeleb hoolega juhile järglase valimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles