Valitsus plaanib MKMi luua uue asekantsleri ametikoha (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Leppiman
Ando Leppiman Foto: Postimees/Scanpix

Valitsus plaanib majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsleri ametikoha valdkondade järgi kaheks jagada ning tekitada juurde uue asekantsleri ametikoha.

Energeetika asekantsleri pädevusse jääb plaani järgi energeetikavaldkonna juhtimine, ehituse asekantsleri pädevusse aga ehitus- ja elamuvaldkonna juhtimine, selgub MKM-i põhimääruse muutmise eelnõust.

«Muudatus on tingitud vajadusest tagada tõhusam ehituse- ja elamuvaldkonna juhtimine. Eraldi ehituse asekantsleri ametikoha loomine võimaldab ehitus- ja elamuvaldkonna tähtsust ministeeriumis paremini esile tuua,» seisab eelnõus.

Praegu on majandusministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsler Ando Leppiman.

Lisaks antaks üks ministeeriumi ülesannetest ehk riigi huvide kaitse MKM-i valitsemisel olevate riigifirmade tegevuse koordineerimisel, nende arenguseire ja analüüs ministeeriumi majandusarengu osakonnast üldosakonna ülesandeks, et tööjaotus oleks otstarbekam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles