Swedbank langetas LHV ostusoovituse neutraalseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LHV Pank
LHV Pank Foto: Peeter Langovits

Swedbank langetas LHV aktsia ostusoovituse neutraalsele tasemele, ent tõstis samas hinnasihti 1,30 euro võrra 9,80 euroni.

Neljandas kvartalis olid LHV näitajad Swedbanki hinnangul üldiselt head. Pank suutis ka jõudsalt ehk 12,4 protsendi võrra kasvatada enda laenuportfelli, mistõttu võib arvata, et LHV turuosa suurenes 2015. aasta 2,5 protsendilt 3 protsendini. Firmal on jätkuvalt laenuturul kasvuvõimalusi, märkis Swedbank.

Siiski on pank seisukohal, et LHV aktsia praegune hind peegeldab juba tugevaid tulemusi ning hõlmab ka ootusi. Seetõttu langetas Swedbank soovituse tasemelt «ost» neutraalsele tasemele.

Kolmapäeval sulgus LHV aktsia Nasdaq Tallinna börsil tasemel 9,750 eurot.

AS LHV Group teenis mullu 19,9 miljonit eurot puhaskasumit, mis on 5,1 miljonit eurot rohkem kui 2015. aastal ja annab LHV aktsionäridele kuuluva omakapitali aastaseks tootluseks 20,7 protsenti.

Panga aastakasum ulatus 13,2 miljoni euroni, varahalduse kasum 6,1 miljoni euroni ja Leedu äriüksuse kasum 1,9 miljoni euroni. Ärimahtude kasvu osas kasvasid konsolideeritud laenud aastaga 31 protsenti, klientide hoiused 26 protsenti ning hallatavate fondide maht 71 protsenti, teatas LHV.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles