Rakvere lihatööstuse omanik korvab kasumilangust 150 töötaja koondamisega (4)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HKScan tegevjuht Jari Latvanen.
HKScan tegevjuht Jari Latvanen. Foto: Sander Ilvest

Skandinaavia ja Balti riikides tegutsev lihatööstuste kontsern HKScan on otsustanud asuda langevate kasuminumbrite vastu võitlema oluliste ümberkorraldustega ettevõttes, koondades 150 juhtivtöötajat.

Soome päritolu lihatööstuste kontsern HKScan andis täna teada, et ettevõtte 2016. aasta majandustulemused on olnud mitterahuldavad, kuna kasuminumbrid langesid 14,1 miljonilt eurolt 2015. aastal 4,4 miljoni euroni möödunud aastal, vahendab Yle.

Selle tulemusel on lihatööstus asunud tegema olulisi ümberkorraldusi ettevõtte töökorralduses ning alustanud töötajate ametiühinguga läbirääkimisi kuni 150 inimese koondamise osas. HKScan toonitas, et ümberkorraldused ei mõjuta ettevõtte lihttöölisi, kuid ümberkorraldused puututavad kõiki riike, kus HKScan tegutseb.

See tähendab siis, et suurem või väiksem koondamislaine võib tabada lisaks Soomele ja Eestis asuvale HKScani harudele ehk Rakvere lihatööstusele ja Talleggile ka teistes Balti riikides, Poolas, Taanis ja Rootsis tegutsevaid lihatööstusi. Ka soovib ettevõte parandada liha väärtusahela efektiivsust ja läbipaistvust.

Möödunud aasta novembris andis ettevõte teada, et muudab 2017. aastal Soomes kanalihatööstuse toomisasukohta, viies tootmise üle Eurast Raumasse. Kuigi ka selle sammuga pidi aset leidma osa töötajate koondamine, otsustas kontsern detsembris, et ei koonda selle sammuga kedagi. Raumas alustab kanalihatööstus tegevust selle aasta jooksul, pakkudes tööd 300 inimesele.

Lihatööstuste kontserni, mille peakontor asub Vantaas, möödunud aasta käive oli 1,9 miljardit eurot ning ettevõte andis tööd 7400 inimesele.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles