PKC soovitab ülevõtupakkumise vastu võtta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PKC Grupi juhatus soovitab ülevõtupakkumise vastu võtta.
PKC Grupi juhatus soovitab ülevõtupakkumise vastu võtta. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

PKC Groupi juhatus soovitab firma aktsionäridel vastu võtta Motherson Sumi Systems Limitedi ülevõtupakkumisega, millega firma soovib osta PKC aktsiaid hinnaga 23,55 eurot tükist ehk kokku 571 miljoni euro mahus.

«PKC juhatus on ühehäälselt otsustanud soovitada, et aktsiate omanikud võtaksid pakkkumise vastu,» teatas PKC börsile. Juhatuse hinnangul kaasneb ülevõtupakkumisega üsna suur hinnapreemia ning pakkumishind arvestab PKC strateegilist väärtust ning on nii aktsiaomanike jaoks õiglane pakkumine.

PKC börsiteatest selgub ka, et Motherson Sumi Systems Limited (MSSL) teeb ülevõtmispakkumise äsja Eestis registreeritud firma MSSL Estonia WH OÜ kaudu. Börsiteatest selgub, et vähem kui kuu aega tagasi asutatud firma täisomanik on MSSL.

Motherson Sumi ja PKC sõlmisid 19. jaanuaril kokkuleppe, mille järgi ühendavad firmad enda juhtmeköidiste tootmised. Et seda ellu viia, tegi MSSL jaanuari lõpus ülevõtmispakkumise kõikidele PKC aktsionäridele, soovides maksta iga aktsia eest 23,55 eurot rahas. Kokku läheks tehing maksma 571 miljonit eurot.

Kui võrrelda ülevõtmispakkumise hinda PKC aktsia turuhinnaga Nasdaq Helsingi börsil 19. jaanuaril ehk päeval enne ülevõtupakkumist, on ülevõtmishinna preemia 51 protsenti. Kolme kuu keskmisega võrreldes on preemia 53,1 protsenti.

PKC-s on osalus muuhulgas ka Nasdaq Tallinna börsil noteeritud tööstusettevõttel Harju Elekter, millele kuulub Soome firmast 4,6 protsenti. Kui Eesti ettevõte otsustaks MSSL-i pakkumise vastu võtta, teeniks Harju Elekter tehingust kokku 25,8 miljonit eurot rahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles