Viking Line'i Eesti käive kasvas mullu vaid 1,4 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viking Line XPRS
Viking Line XPRS Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Laevafirma Viking Line Eesti kasvatas mullu käivet 1,4 protsendi võrra 14,1 miljoni euroni, ettevõtte puhaskasum tõusis 5,7 protsenti 394 000 euroni.

Käesoleval aastal jätkub juhatuse hinnangul 2016. aastaga sarnane majandustegevus, reisiparvlaev Viking XPRS sõidab enda tavapärases graafikus ning on võimalik, et sarnaselt 2016. aastaga sõidavad lisalaevad Mariella ja Gabriella Tallinna-Helsingi laevaliinil 2017. aasta suvekuudel, seisab majandusaasta aruandes.

Sel aastal plaanib Viking Line Eesti ka paigutada Reisisadama A-terminali check-in- automaadid, mis peaksid terminali tööd kiirendama ja hõlbustama, lisas juhatus aruandes.

Eelmisel aastal jätkas laevafirma üldiselt tavapäraste teenuste pakkumist, ent reisisadamas asuvas laos lõpetas firma 2016. aastal ettetellitud kaupade pakendamise ning koondas laotöötajad.

Pea kogu tulu ehk kokku 14 miljonit eurot teenis laevafirma Soome turul, Eesti turg andis Viking Line Eestile 244 200 eurot käivet. Tegevusalade lõikes tõi firmale suurima tulu ehk 9,9 miljonit eurot laeva mehitamis- ja hooldusteenuste ning 3,4 miljonit eurot reisi- ja reisijaveo teenuste vahendamine.

Hasartmängudest teenis Viking Line Eesti mullu 777 100 eurot tulu, kaupade jaemüügist 173 100 eurot tulu ning kaupade hulgimüügist 50 700 eurot. Lisaks osutas laevafirma 20 400 euro eest muid teenuseid.

Ettevõttes töötas mullu 83 inimest, kelle palgakulu oli 1 546 423 eurot, aasta varem oli 93 töötaja palgakulu 1 726 827 eurot. Juhatusele arvestas firma tasusid kokku 54 227 eurot.

OÜ Viking Line Eesti kuulub Soome firmale Viking Line Abp ning vahendab reisiteenuseid ja reisijate ning kaubaveo teenuseid emaettevõttele. Teenus sisaldab laevapiletite ja reisimisega seotud teenuste broneerimist ja turundust Viking Line'i kontsernile kuuluvatele Soome, Ahvenamaa, Rootsi ja Eesti vahel sõitvatele laevadele.

Samuti hõlmab see laevapiletite registreerimist Tallinna sadamas, samuti kaubaveo broneerimist, registreerimist ja müüki. Vanasadama reisisadama A-terminalis asuvast kauplusest Rannamarket saavad laevale suunduvad reisijad osta riietusesemeid, alkoholi ja tubakatooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles