«Radaris» kriitikatule alla sattunud Redgate Capitali majandusseis on kehv

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtjad on Redgate´i peale pahased.
Ettevõtjad on Redgate´i peale pahased. Foto: Kanal2e saate Radar stoppkaader

Investeerimispanga Redgate Capital lõpetas 2015. aasta negatiivse omakapitaliga, selgub ettevõtte üle-eelmise aasta majandusaruandest. Äriregistrile esitas ettevõte 2015. aasta aruande alles selle aasta 16. jaanuaril ehk üle poole aasta seadusega ettenähtust hiljem.

Ettevõtte juhatuse liige Aare Tammemäe kirjutas aruandes, et negatiivne omakapital tekkis seoses OÜ Weimer pankroti tõttu tehtud allahindlusega.

«Ettevõte loodab 2016. aastal toimunud restruktureerimise, tehtud investeeringud ja oma ärisuuna kasvu tõttu omakapitali vastavusse viia Äriseadustikus kehtestatud nõuetega 2016. aasta lõpuks,» kirjutatakse aruandes.

Redgate'i müügitulu oli 2015. Aastal 7,6 miljonit euro, mis oli 76 protsenti 2014. aastast kõrgem. Üle-eelmisel aastal saadi 1,4 miljonit eurot kahjumit võrrelduna 0,62 miljoni euro suuruse kasumiga 2014. aastal.

Kanal 2 saade «Radar» rääkis eile, et mitmed ettevõtjad kaebavad Redgate Capitali käest saamata jäänud sadade tuhandete eurode pärast ega pea firma juhtivpartnereid kuigi usaldusväärseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles