Samsung ja Apple on maailma suurimal nutitelefonide turul põrumas

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oppo R5.
Oppo R5. Foto: Oppo

Uuringufirma IDC andmetel on kõige suurem osa Hiina nutitelefonide turust eelmise aasta viimases kvartalis kohaliku brändi Oppo käes, samas kui maailma suurimad tootjad Apple ja Samsung ei mahu isegi esikolmikusse.

Eelmise aasta lõpus oli Oppo käes 18,1 protsenti Hiina turust (tarniti 24,5 miljonit nutitelefoni), teisel kohal oli Huawei 22,9 miljoni nutitelefoni ning 16,9 protsendi suuruse turuosaga. Kolmandal kohal oli Vivo (21,7 miljonit telefoni, 16 protsenti turust), mis kuulub koos sõsarbrändi Oppoga kohalikule elektroonikafirmale BBK.

Apple oli langenud eelmise aasta lõpuks Hiinas neljandale positsioonile, aasta viimases kvartalis tarnis ettevõte 14,9 miljonit iPhone'i ehk omas turust 11 protsenti.

Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõte Samsung tootjate esiviisikusse ei mahtunud, viienda koha hõivas 10,1 miljoni tarnitud seadme ja 7,4-protsendise turuosaga Xiaomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles