Keskpank ja statistikaamet muudavad tööjaotust (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Pank.
Eesti Pank. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Selle aasta sügisest hakkab keskpank koostama Eesti finantskontostatistikat täies mahus ning alates 2018. aastast võtab statistikaamet üle välismaiste tütarettevõtete majandusstatistika valdkonna.

Statistikaamet ja Eesti Pank sõlmisid eelmisel nädalal koostöökokkuleppe, millega määrati kindlaks osapoolte rollid haakuvates valdkondades. Leppe kohaselt hakkab Eesti Pank lisaks finantskontode kvartalistatistikale koostama ka finantskonto aastaülevaateid, mis oli seni statistikaameti ülesanne. 2018. aasta algusest võtab aga statistikaamet üle välismaiste tütarettevõtete majandusstatistika ning veidi kaugemas tulevikus ka äriteenuste väliskaubandusstatistika koostamise.

«Eesti Panga ja statistikaameti vahel sõlmitud koostöölepe suurendab mõlema organisatsiooni töö tõhusust. Kui sama valdkonda käsitleb üks asutus täies mahus, siis see aitab vältida statistikategevuste dubleerimist. Ühtlasi muutub statistika kasutamine tarbijale mugavamaks, sest ühe ja sama valdkonna kohta saab kogu statistika ühest allikast ja see on koostatud sama metoodika alusel,» selgitas Eesti Panga statistikaosakonna juhataja  Jaanus Kroon.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles