Kirg ja visa töö viisid eestlanna mõjukasse Forbesi edetabelisse (11)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igapäevaselt andmetega töötava Mari Hermannsil on SolarisBankis võtmeroll, kuivõrd tema analüüside põhjal langetavad otsuseid nii kolleegid, ettevõtte juhid kui investorid.
Igapäevaselt andmetega töötava Mari Hermannsil on SolarisBankis võtmeroll, kuivõrd tema analüüside põhjal langetavad otsuseid nii kolleegid, ettevõtte juhid kui investorid. Foto: Matthias Loker

Viimased kolm aastat Berliinis ärianalüüsi juhina töötanud Mari Hermanns on üks noortest finantsvaldkonna tegijatest, kelle leiab selleaastasest Forbesi alla 30-aastaste edetabelist.

«Juba väiksena meeldisid mulle numbrid. Meeldis lahendada matemaatika ülesandeid ja aastaarve vihikusse kirjutada. Mäletan väga hästi, kuidas ma koolis käies numbrit 1999 igasse vihikusse kirjutasin,» meenutas sel aastal mainekasse Forbesi edetabelisse jõudnud 28-aastane eestlanna, kelle kireks on andmed ja ärianalüüs.

Kuigi 2010.–2012. aastal Eestis PricewaterhouseCoopersis ärikonsultandina töötades tegeles Hermanns juba otsapidi selle valdkonnaga, sai tema ärianalüütiku karjäär hoo sisse hoopis 2013. aastal, kui ta alustas Berliinis tööd mobiilimaksetega tegelevas idufirmas Payleven.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles