Skeleton võtab Euroopa Investeerimispangast laenu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk.
Skeleton Technologies juhatuse esimees Taavi Madiberk. Foto: Eero Vabamägi

Superkondensaatorite tootja Skeleton Technologies laenab Euroopa Investeerimispangast raha, lepingu allkirjastamine toimub tuleva nädala reedel.

Rahandusminister Sven Sester osaleb Euroopa Strateegiliste Investeeringute Fondi (EFSI) tagatisel sõlmitava laenulepingu allkirjastamisel Euroopa Investeerimispanga ning ettevõtte Skeleton Technologies vahel Swissôtelis, Tallinnas, seisab rahandusministeeriumi nädala eelinfos.

Ei Skeleton Technologies ega ka rahandusministeerium soovinud teemat enne lepingu sõlmimist kommenteerida.

Euroopa Investeerimispank (EIB) investeeris Eestisse mullu 440 miljonit eurot. Viimati laenas Tallinna lennujaam EIB-lt 30 miljonit eurot lennuala ehitamise jaoks.

Superkondensaatoreid tootva OÜ Skeleton Technologies Group konsolideeritud käive oli tunamullu 432 000 eurot, kasvades aastaga seitse korda, firma ärikahjum suurenes samas 2,8 korda 2,1 miljoni euroni. Kontserni kuulub kolm tütarettevõtet: superkondensaatorite koostele ning teadus- ja arendustegevusele keskenduv Skeleton Technologies OÜ, Skeleton Technologies OY Soomes ning elektroodi masstootmiseks loodud Skeleton Technologies GmbH Saksamaal.

Skeleton Tecnologies Group üks osanikest on Margus Linnamäe, kellele kuulub ka uudisteagentuur BNS ja ajaleht Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles