Sõõrumaa: Eesti kinnisvaraturg võib olla plahvatusohtlik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Urmas Sõõrumaa
Ettevõtja Urmas Sõõrumaa Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Kinnisvaraarendaja Urmas Sõõrumaa hinnangul näitavad viimased arengud, et Eesti kinnisvaraturg võib olla plahvatusohtlik, kuid ettevõtja enda projektid tema hinnangul ohus pole, kuna nende asukoht on hea.

«Eks ta natukene plahvatusohtlik on, selles mõttes, et kraanasid ei jätku vahel ja ehitusettevõtetel on pidevalt käed tööd täis,» ütles Sõõrumaa BNSile. «Sellist kriisi, nagu oli 2008. aastal, kindlasti ei tule, aga mingi tagasilöök võib ikka tulla.»

Iseenda projektide puhul Sõõrumaa küll otsest ohtu ei näe. «Sellisel ajal tulevad ikka meelde kinnisvara kuldsõnad: asukoht, asukoht, asukoht. Meie arendused asuvad siin kõik sellel kuldse liini peal, siia lihtsalt maju juurde ei mahu,» ütles Sõõrumaa.

Sõõrumaa ettevõte U.S. Invest AS arendab elu- ja büroohooneid Rotermanni kvartalis. Sinna rajatav elu- ja ärihoone R18 saab lõplikult valmis ilmselt sügisel. Neljapäeval saavutas hoone maksimaalkõrguse. 

Kokku 11 000-ruutmeetrise suletud netopinnaga hoone esimesele korrusele tulevad kaubanduspinnad ning 2-6 korrusele osaliselt bürood, hoonesse tuleb ka 58 korterit. Ettevõtja sõnul on hoones praegu broneeritud juba ligikaudu pool pindadest.

Lisaks arendab firma Skyline'i projekti, mille raames valmib Lasnamäe nõlvale kolm 13-korruselist kortermaja kokku 141 korteriga. Skyline'i projekt läheb maksma ligi 20 miljonit eurot. Praeguseks on ehitusest valminud esimese torni 10 korrust, rääkis Sõõrumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles