Hiina firma omandas Linxtelecomi Tallinna sõlme ja Läänemere kaabli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linxtelecomi andmesidekeskus
Linxtelecomi andmesidekeskus Foto: Linxtelecom

Hiina Citic Telecom viis lõpule tehingu, millega firma soetas Hollandi võrguühenduskontserni Linxtelecom telekomisegmendi varad, sealhulgas Linxi 470-kilomeetrise fiiberoptilise kaabli Läänemeres ning Tallinna võrgujuhtimis- ja andmekeskuse ning interneti sõlmpunkti.

Ost on nüüdseks lõpule viidud, teatas Citic Telecom. Tehingu maksumust osapooled ei avalda.

Citic Telecom International Holdings Limited sõlmis mullu aprillis kokkuleppe, omandamaks Linx Telecommunications B.V telekomiäri, sealhulgas Linxi 470-kilomeetrise fiiberoptilise sidekaabli Läänemeres ning võrgujuhtimiskeskused Moskvas ja Tallinnas. Lisaks hõlmab tehing Linxi Tallinna andmekeskust, mis on Eesti suurim interneti sõlmpunkt, teatas Citic Telecom eelmisel aastal.

«Meie moto on «kvaliteetse teenusega maailma ühendamas» ning nende oluliste telekomivarade omandamine on oluline osa meie arengustrateegiast, mis hõlmab laienemist rahvusvaheliselt ning ülemaailmse võrguühenduse suurendamist,» ütles Citic Telecom Internationali juht Xin Yue Jiang toona.

Tehingu tulemusena omandas Citic Telecom Linxilt 24 ühenduspunkti 14 riigis. Hiina ettevõtte omandusse läheb ka Rootsi-Soome-Eesti 120-gigabitine merealune valguskaabliühendus, sealhulgas Tallinna interneti sõlmpunkt (TLLIX).

TLLIX on sõlmpunkt, kus internetipakkujad, sisupakkujad ja suurettevõtted saavad privaatkohtvõrkühenduse kaudu vahetada IP-liiklust ning majutada enda IP-seadmeid. TLLIX asub füüsiliselt Linx Telecommunicationsi Eesti peakontoris Sõle tänaval.

Linxtelecom Estonia käive oli 2014. aastal 3,9 miljonit eurot ja puhaskahjum 469 000 eurot. Ettevõte pakub side- ja serveriteenuseid ning opereerib seadmemajutus- ja andmekeskusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles