Riigikohus teeb otsuse Liviko kartellileppe osas 30 päeva jooksul

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Kalvi (paremal) ja Aleksander Skoblov mullu kevadel Harju maakohtus.
Janek Kalvi (paremal) ja Aleksander Skoblov mullu kevadel Harju maakohtus. Foto: Peeter Langovits.

Riigikohus vaagis täna kartellileppe sõlmimises süüdimõistetud AS-i Liviko ja OÜ Forgola Grupi (endine Offex Group) ja nende juhtide kaebusi ning langetab nende süüasjas otsuse 30 päeva jooksul, vahendab ERR Uudised.

Süüasjas esitasid riigikohtusse kassatsioonkaebused Livikot ja selle juhti Janek Kalvit kaitsev vandeadvokaat Erki Kergandberh ning ärimees Igor Zavisioni kaitsev vandeadvokaat Aadu Luberg, kes mõlemad taotlevad oma kaitsealuste õigeksmõistmist. Riigikohus andis kaebusele menetlusloa 17.jaanuaril.

Advokaadid taotlesid süüdimõistva otsuse tühistamist ning uue otsusega õigeksmõistmist kuriteokoosseisu puudumise tõttu oma kaitsealuste tegevuses.

Mullu novembris jättis Tallinna ringkonnakohus muutmata Liviko ja Forgola Grupi ning nende juhtide süüdimõistmise kartellileppe sõlmimises.

Harju maakohus avalikustas maikuu viimasel päeval otsuse, millega Kalvi ja Liviko jäid süüdi viinakartelli sõlmimises. Süüdistuse järgi sõlmisid Kalvi ja Offex Grupi juht Igor Zavizion hinnakokkuleppe, mille järgi poole liitrise viinapudeli väikseim lubatud hind on kaupluses 59 krooni 90 senti.

Kalvile mõistis kohus karistuseks 720 000 krooni trahvi. Livikole 1,5 miljonit krooni trahvi. Zavizioni karistas kohus 22 000 krooniga. Forgola Groupi (Offexi uus ärinimi) 750 000 krooniga.
Aleksandr Skoblov sai karistada kartellileppele kaasaaitamises ja tema karistuseks on trahv 57 500 krooni. Juriidiliste isikutena kohtu all olevad Forgola Group ja Liviko peavad kohtu otsusel tasuma vastavalt 750 000 ja 1,5 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles