Sesteri hinnangul on pangalõivul jumet (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Erlend Štaub

Pangajuhi Erkki Raasukese sõnul võib pangalõiv pankade peakorterid Eestist peletada, kuid rahandusminister Sven Sester peab finantssektori maksustamist mõttekaks, kirjutab Äripäev.

«On mõistetav, et ükski majandussektor ei tervita maksutõusu, kuid ma ei toeta kindlasti ettepanekut tõsta pankade asemel kõigi inimeste tulumaksumäära. Pigem oleme liikumas täpselt vastupidises suunas – tööjõumakse alandades,» märkis minister.

Sesteri sõnul lähtub finantssektori täiendav maksustamine kahest põhjusest.

«Esiteks võivad kriisiolukorras teatud riskid üle kanduda riigile - sellest lähtuvad ka juba kehtivad hoiuste tagamise fondi maksed ning kriisihaldusfondi maksed. Teisalt on käibemaksustamisel nii Eestis kui mujal Euroopas tehtud finantsteenustele erandeid, millel on oma põhjendus ja mida ära kaotada ei saa, kuid mis on panganduse jaoks võrreldes muude ettevõtlussektoriga siiski oluline soodustus.»

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles