Avies plaanib oma tegevuse lähiajal taaskäivitada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aviesi lennuk
Aviesi lennuk Foto: Liis Treimann

Avies AS-i juhataja Allan Solli sõnul on lennufirma pankrotimenetluses jõustunud kompromissettepanek ja ettevõte plaanib paari kuuga oma tegevuse taaskäivitada.

«Tegeleme oma tegevuse taaskäivitamisega,» ütles Soll BNS-ile.

«Seame praegu plaane ja me ei näinud ette, et selline pikk ooteperiood tuleb. Loodame, et kuu ajaga saame ettevõtte käima, võib-olla natuke kauem läheb,» lisas ta.

Solli sõnul soovib Avies taastada organisatsiooni töövõime ja tegeleb ka uue juhtkonna valimisega.

«Kui lähiajal saame sellega ühele poole, siis hakkame tegevusplaani kokku panema,» sõnas ta.

Ettevõtte uutest teenustest ei soovinud Soll praegu konkreetsemalt rääkida.

«Me arendame üht projekti, mille järgi tundub turul nõudlus olevat. Loodame lähikuudel selle plaaniga välja tulla,» märkis ta. Kavandatav tegevus on seotud äri- ja tšarterlendude pakkumisega.

Solli sõnul plaanib ettevõte ka uute inimeste palkamist, kuid nende arvu ei soovinud ta hetkel prognoosida, märkides vaid, et lennundus on tööjõurohke valdkond.

Pankrotis kinnitatud kompromissist ega Aviese finantsseisust ei soovinud Soll samuti lähemalt rääkida, viidates sellele, et Avies on nüüdseks tavaline eraettevõte, millel puuduvad avaliku teenindamise lepingud. Ta märkis, et ettevõtte finantsseis on selline, et oldakse valmis uuteks väljakutseteks.

Soll ei välistanud, et tulevikus võiks ettevõte uuesti ka avalikel liinikonkurssides osaleda, kuid see ei ole hetkel ettevõtte fookuses.

«Kogu see lennundusprotsess on suhteliselt aeglane ja pika vinnaga ja investeeringuterohke, selleks et see käima saada, on praegu vaja teha jõupingutusi,» sõnas ta.

Aviese emafirmas Avies Holding omas osalust ka läbi valdusettevõtte OÜ Tristen Trade Priit Piilmann, kes on ka Viru Keemia Grupi suuraktsionär. Tristen Trade hindas mullu osaluse AS-is Avies Holding alla, müüs osaluse maha ning kandis maha ka AS-ile Avies ja AS-ile Avies Holding antud laenud.

Hetkel on Aviese omanik selle juhataja Allan Soll.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles