Danske Banki kasum Eestis tegi mullu hüppelise kasvu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske pank
Danske pank Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Danske Bank Eesti 2016. aasta kasum oli 10,8 miljonit eurot, aasta varem oli see 8,8 miljonit eurot.

Panga tegevustulu jäi 20,5 miljoni euroga samaks, kulu aga vähenes 14 protsenti 11,8 miljonile eurole. Kasum enne allahindlusi kasvas 31 protsenti 8,8 miljoni euroni, teatas Danske.

Kulu-tulu suhtarv oli 57,3 protsenti, mullu oli see 67 protsenti. Jaotatud omakapitali tootlus oli 9,8 protsenti, mullu 15,4 protsenti.

Laenuportfelli netomaht suurenes 55 miljonit eurot ehk 6 protsenti 898 miljoni euroni. Hoiuste maht vähenes 332 miljoni euro ehk 36 protsenti võrra 578 miljonile eurole.

Danske Bank 2016. aastal lisaprovisjone ei moodustanud, sest laenuportfelli kvaliteet oli väga hea. 31. detsembri seisuga oli laenude allahindluste reserv 10,0 miljonit eurot ja laenude allahindluste reservi suhe laenuportfelli oli 1,1 protsenti.

Pank jätkab strateegia kohaselt oma tegevuse ümberkujundamist ning äriklientide arvu ja ärimahtude suurendamist.

«Viimase kahe aasta jooksul on Eesti majandus kasvanud aeglaselt. Ehkki selle põhjused pärinevad väljastpoolt riiki, peitub Eesti majanduse konkurentsivõime suurendamise ainuke võimalus selles, et tuleb senisest rohkem investeerida efektiivsusesse ja tootlikkusse,» ütles Danske Banki Eesti filiaali juhataja Ivar Pae oma kommentaaris.

«Tundub, et Eesti äriühingud saavad sellest ülesandest aru ning suurendavad seetõttu investeeringuid tehnika kaasajastamiseks. Seda võib hästi näha asjaolust, et ettevõtete laenude maht kasvas 2016. aastal 8 protsenti. 2017. aastal ootame selle suuna jätkumist, sest üha suurenevad tööjõukulud muudavad konkurentsivõimega seotud probleemid Eesti ettevõtete jaoks veelgi päevakajalisemaks,» lisas ta.

Pank pakub ka edaspidi aktiivselt laenu- ja arveldustooteid kohalikele ja rahvusvahelistele ettevõtetele ning avalikule sektorile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles