Graafik: kui palju türklased sinust kauem tööd vihuvad

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õmbluskoda Istambulis
Õmbluskoda Istambulis Foto: SCANPIX

Kui türklased veedavad keskmiselt tööl 47 tundi, siis eesti inimesed ainult  38,6. Keskmisest eurooplasest oleme aga usinamad. Enamikes eurostati küsitletud riikides veetsid juhid tööjuures kauem  kui täistööajaga töötajad. 

Kõige kauem olid tööl juhtivtöötajad Türgis, kes teevad tööd keskmiselt 51 tundi nädalas. Kõige rohkem vaba aega jääb aga hollandlastel, kes ka täistöökohaga tööl käies veedavad leiba teenides ainult veidi üle 30 tunni nädalas.

Ainult Makedoonias ja Lätis on juhid enda hinnangute kohaselt vähem aega tööl kui teised täistööajaga töötajad.  Vahe on mõlemal puhul pool tundi.

Euroopa tööjõu uuring on suurim üleeuroopaline leibkondade uuring. See kogub andmeid tööjõus osalemise kohta inimestelt, kel vanust üle 15 aasta. Igas kvartalis  viiakse selle tarbeks läbi 18 miljonit intervjuud ning küsitakse andmeid enam kui 100 muutuja kohta.

Riigiti jääb vastanute arv 0,2 ja 3,3 protsendi vahele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles