Olerexi omanik võttis võimu tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olerexi tankla Paides
Olerexi tankla Paides Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kütusefirma Olerex omanikud Andres Linnas ja Antti Moppel kutsusid möödunud nädalal tagasi terve ettevõtte juhtkonna, kuigi kõik inimesed jätkavad ettevõttest töötamist. Alates 25. jaanuarist astus ainsa juhatuse liikmena ametisse vaid Andres Linnas, kes on ka üks omanikest.

«Omanikud otsustasid sihukese muudatuse sisse viia,» ütles Linnas BNS-ile. Ta lisas, et midagi ei juhtunud, tegemist on igapäevase tegevusega ja juhatusest tagasi kutsutud Kristin Kaasik, Piret Miller ja Alan Vaht töötavad ettevõttes edasi.

«Muudatus toimus vastavalt uuenenud juhtimisstruktuurile ja ettevõtte arengustrateegiale. Olerexi strateegia on suunatud tugevale kasvule ja oma personali valikus lähtume parimate kaasamisest,» vastas Linnas hilisemale kirjalikule küsimusele seoses võimalike edasiste arengutega ettevõtte juhatuses.

Ettevõtte endine juhatuse liige Alan Vaht ütles BNS-ile, et omanikud on nii otsustanud ja eks nad peavad seda ise põhjendama. «Mina otsuse sisu ei tea. Seda peavad ikkagi omanikud ütlema, mis see põhjus oli. Omanikud teavad seda kõige täpsemalt, nemad selle otsuse tegid. Mina selle otsuse juures ei olnud.»

Vahti sõnul ei ole selge, milliseks kujunevad Olerexi ja selle endiste juhatuse liikmete vaheline suhe kujuneb. «Läbirääkimised käivad. Hetkel kõik kolm juhatuse liiget jätkavad oma juhatuse liikme lepinguga, mis on võlaõiguslik leping, lihtsalt juhatuse liikme õiguseid ei ole. Iga üks vastutab oma valdkonna eest. Eks aeg näitab, millised otsused üks või teine endine juhatuse liige teeb,» rääkis Vaht.

Äriregistri andmetel kutsusid Olerexi omanikud 25. jaanuaril ettevõtte juhatusest tagasi Kristin Kaasiku, Piret Milleri ja Alan Vahti. Samal päeval nimetati ainsa juhatuse liikmena Andres Linnas, kes on ka üks Olerexi omanikest.

Olerex ASi suuromanikud on osaliselt läbi valdusfirma Aqua Marina 45,45 protsendiga Andres Linnas ja 45,45 protsendiga Antti Moppel. Olerex teenis 2015. aastal 223,5 miljoni euro suuruse käibe juures 1,1 miljon eurot kasumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles