Hennoste: loodan, et see valitsus kaob ja ei tule kunagi tagasi (25)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjandusteadlane ja meediaekspert Tiit Hennoste on ise viimased 8 aastat Soomes elanud ja kogu selle aja progressiivset tulumaksu maksnud.
Kirjandusteadlane ja meediaekspert Tiit Hennoste on ise viimased 8 aastat Soomes elanud ja kogu selle aja progressiivset tulumaksu maksnud. Foto: Jaanus Lensment

Ratase ümar uimerdamine, Tsahkna karglemised ja eriti Ossinovski lolluseni ulatuv demagoogia on olnud halb üllatus kirjandusteadlasele ja meediaeksperdile Tiit Hennostele.

Hennoste ütleb, kuigi oma maailmavaadete poolest on ta kuskil liberaalse ja pahempoolse vahel, ei saa ta siiski nõustuda sellega, mida praegune Eesti vasakpoolne valitsus on asunud ellu viima, vahendab Äripäev

«Minu siiras lootus valitsuse senist tegevust jälgides on lihtne ja ühene: loodan, et see valitsus kaob võimalikult kiiresti ega tule enam kunagi tagasi,» nendib ta siiski. Hennoste ütleb, et siinkohal ei käi jutt ei kodakondsuse andmise ega ka pensionisüsteemi muutmise plaanidest, vaid maksumuudatustest, mis puudutavad tulumaksutagastuse 6000 astet. 

«Polegi aru saanud, kas olid väljamõtlejad lihtsalt rumalad, kukkusid iseenda hämamisvajaduse lõksu või soovivad lihtsalt palgata juurde ametnikke. Soovitus on lihtne: kui ise ei oska, siis mingu ja õppigu sealt, kus sellised süsteemid on ammu olemas ja lihvitud,» kirjeldab meediaekspert.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles