Kaamos ostab sotsiaalministeeriumi hoone 3,8 miljoni euroga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Jõeleht
Kaido Jõeleht Foto: Peeter Langovits

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) müüb sotsiaalministeeriumi Gonsiori 29 hoone 3,8 miljoni euro suuruse alghinnaga Kaamos Group AS-i kontserni kuuluvale Avala OÜ-le; Kaamos Groupi omanik on Kaido Jõeleht.

«Teisipäeval toimus Gonsiori 29, Gonsiori 29a ja Kollane 2 kinnistute 3 810 001 euro suurune müügitehing enampakkumise võitjaga Avala OÜ-ga,» ütles RKAS-i kommunikatsioonijuht Madis Idnurm BNS-ile.

Möödunud aasta lõpus välja kuulutatud hankele laekus tähtajaks ehk 16. jaanuariks üks pakkumus, mis ületas 3,8 miljoni euro suurust alghinda, rääkis Idnurm.

Sotsiaalministeeriumi hoonet, mis uue nelja ministeeriumi ühishoone valmides riigile liigseks muutub, proovis RKAS algselt müüa 4 miljoni euro suuruse alghinnaga. Kuivõrd sellele enampakkumisele huvilisi ei tulnud, langetas RKAS alghinda 200 000 euro võrra.

Maja asub Tallinnas aadressidel Gonsiori 29, Gonsiori 29a ja Kollane 2. Kinnistute pindala on kokku 4656 ruutmeetrit, selgus RKAS-i müügipakkumisest.

Kinnistud ja sel asetsev sotsiaalministeeriumi maja jääb riigi kasutusse kuni 28. veebruarini 2018, ostja saab hoone enda käsutusse siis, kui üürileping lõpeb.

Sotsiaalministeerium on üks neljast ministeeriumist, mis kolib tulevikus Suur-Ameerika ja Väike-Ameerika tänava vahelisele alale kerkivasse ühishoonesse. Ühishoone peaks valmis saama 2017. aasta suveks.

Kaamos Group on kontsern, mis tegeleb kinnisvaraarenduse, puidutööstuse ning ehitusega. Aastal 2015 teenis kontsern 56 miljoni euro suuruse tulu juures 15,7 miljonit eurot kasumit. Kaamos Group varade maht moodustas 119,8 miljonit eurot ja omakapital 71,9 miljonit eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles