Soomlaste vineeritehase asukoht Eestis on jätkuvalt lahtine (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vineer.
Vineer. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi Soome metsakontsern Metsä Wood kohtus möödunud nädalal Pärnu linnavalitsuse ametnikega ja on sõlminud eellepped tööstuskrundi ostmiseks Pärnus, ei ole kuskile kadunud plaan loodav tehas üldse Tartusse teha.

Soome metsanduskontserni Metsä Wood juhtkond kohtus möödunud nädala neljapäeval Pärnu linnavalitsuse esindajate ja kohalike ajakirjanikega ning rääkis investeeringu eeldustest, teatas ettevõte pressiteate vahendusel.

Küll aga toonitas Metsä Wood, et lõplik otsus tehase asukoha kohta tehakse siis, kui kõik investeeringu eeldused on täidetud. Nimelt uurib Soome metsanduskontsern endiselt võimalusi ehitada tehas kas Pärnu või Tartu piirkonda. Investeeringu elluviimise järel saab Eesti hinnanguliselt juurde umbes 200 töökohta.

Metsä Wood teatas 2016. aasta juunis, et alustab vineeri- ja Kerto LVLi toodetega seotud investeerimisprojekti, mis hõlmab kokku ligikaudu 100 miljoni euro väärtuses investeeringuid nii Soome kui Eestisse. Kasevineeri iga-aastane tootmismaht kasvaks sellega umbes 30 000 kuupmeetri võrra ja Kerto® LVLi tootmismaht 20 000 kuupmeetri võrra.

11. oktoobril andis metsanduskontsern teada, et sõlmis eellepingu Eestis Pärnus asuva kümne hektari suuruse tööstuskrundi ostmiseks. Eestisse ehitatava tehase eesmärk on Äänekoskile Metsä Group'i tselluloosi- ja kartongitööstuse tehasepiirkonda kavandatava uue kasevineeri treimis- ja kuivatusliini toodete vineeriks töötlemine.

2018. aasta lõpuks teostatava kava kohase vineeri- ja Kerto LVLi tarnete investeerimisprogrammi abil suudab Metsä Wood üha paremini vastata üha kasvavale ülemaailmsele nõudlusele ning parandada oma konkurentsivõimet.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles