Taani loob maailma esimese digisaadiku koha

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani välisminister Anders Samuelsen (keskel) andis teada otsusest luua esimesena maailmas digisaadiku ametikoht.
Taani välisminister Anders Samuelsen (keskel) andis teada otsusest luua esimesena maailmas digisaadiku ametikoht. Foto: EMMANUEL DUNAND/AFP

Taani valitsus loob maailma esimese digisaadiku koha, kes hakkab suhtlema suurte tehnoloogiafirmadega ja meelitama riiki investeeringuid.

«Tulevikus on kahepoolsed suhted Google'iga meie jaoks sama olulised kui näiteks suhted Kreekaga,» vahendas CNN Money Taani välisministrit Anders Samuelseni. 

Uue «tehnoloogia suursaadiku» ülesanne on sarnaselt teiste saadikutega riigi esindamine ja läbirääkimiste pidamine. Samuelseni sõnul võiks digisaadik rääkida ka andmekaitse ja privaatsuse teemadel.

«Paljude globaalsed tehnoloogiafirmad mõtlevad, kuhu järgmised investeeringud teha ja me loodame, et meil õnnestub nad Taani tuua,» lisas minister. Digisaadiku koht on hetkel veel täitmata. 

Eelmisel nädalal teatas Facebook, et nad ehitavad Taani suuruselt kolmandasse linna Odensesse 55 000 ruutmeetri suuruse andmekeskuse. 

Praeguse seisuga moodustavad kõigist Taani ettevõtetest välisfirmad vaid 1 protsendi, samas annavad nad 20 protsenti riigi töökohtadest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles