Lätlased saadavad Rail Balticu leppe kohe pärast allkirjastamist parlamenti

Majandus24/BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui lätlased tahavad Rail Balticu lepet tagant kiirustada, siis Eesti valitsus peab tegelema ka üsna suure vastuseisuga projektile. Neljapäevane meeleavaldus majandus- ja kommunikatisooniministeeriumi juures.
Kui lätlased tahavad Rail Balticu lepet tagant kiirustada, siis Eesti valitsus peab tegelema ka üsna suure vastuseisuga projektile. Neljapäevane meeleavaldus majandus- ja kommunikatisooniministeeriumi juures. Foto: Liis Treimann

Kui Eesti peaminister Jüri Ratas ütles neljapäeval, et Eesti valitsus saadab valitsuselt heakskiidu saanud Rail Balticu leppe riigikokku alles aprillis, siis lõunanaabrid plaanivad seda teha kohe pärast leppe kolmepoolset allkirjastamist teisipäeval.

Läti esitab Rail Balticu kokkuleppe parlamendile ratifitseerimiseks niipea, kui kolme Balti riigi peaministrid on sellele alla kirjutanud, ütles Läti peaministri pressiesindaja Andrejs Vaivars BNS-ile.  

Läti on kokkuleppe kõiki aspekte juba kaalunud ja seetõttu saadetakse see kohe allkirjastamise järel seimi, ütles Vaivars. Rail Balticu leppe allkirjastamine on kavas teisipäeval, 31. jaanuaril Tallinnas.

Eesti peaminister Jüri Ratas ütles neljapäeval pärast valitsuse heakskiitu leppele, et ootab selle parlamenti saatmiseni veel mõned kuud ja saadab leppe riigikokku alles aprillis, kui on valminud ka uue tasuvusuuringu tulemused.

Lõppeva nädala neljapäeval, kui valitsus andis kolme riiki läbiva raudteetrassi leppe sõlmimisele rohelise tule, toimus samaaegselt Rail Balticu vastaste meeleavaldus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi juures.

Samal päeval avaldas Postimees ka 151 ühiskonnategelase pöördumise, milles juhiti tähelepanu sellele, et kuigi Eesti vajab ühendust Euroopaga, ei vaja ta seda sellisel kujul, nagu tänane Rail Balticu projekt ette näeb.

Loe lisaks:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles