Analüütikud soovitavad Šiauliųt (2)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silver Alt

Ehkki Eesti börsiettevõtted võivad olla meile lähemal ja kodusemad, tasub investoritel vaadata ka kaugemale. Helsingi börsi eelmine juht Lauri Rosendahl ütles aastaid tagasi Tallinna börsi korraldatud konverentsil, et Soome investorite silmis ei ole Helsingi börsi järel populaarsuselt teine mitte Stockholmi ning Rootsi investoritele mitte Helsingi börs, vaid mõlema hinnangul on koduturu järel populaarsuselt teine turg hoopis Ameerika Ühendriigid.

Ka eestlaste seas paistab USA olevat üsna populaarne, kuid üsna tähtsaks peetakse ka Läti ja Leedu börsidel noteeritud aktsiaid. LHV investeerimisportaalis toodud kümnest enim hoitud aktsiast on seitse Tallinna börsil noteeritud, kaks on USA börsidel kaubeldavad fondid (ETFd) ja Vilniuse börsil noteeritud Šiaulių pangast.

Šiaulių panka soovitavad investoritele ka LHV ja Swedbanki analüütikud.

LHV analüütiku Shana Gavroni sõnul on Šiaulių panga majandustulemused olnud viimasel ajal head. Kasvanud on laenude ja hoiuste maht ning paranenud laenuportfelli kvaliteet, mille tulemusena on halbade laenude mahakandmine kahanenud. Analüütik usub, et tänu laenuportfelli kasvule suureneb ka panga põhitegevusest tulev kasum.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles