Sampo Pank pakub investeerimishoiust «Euro vasturünnak»

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: ImageSource/Scanpix

Alates tänasest saab Sampo Pangas sõlmida investeerimishoiuse «Euro vasturünnak» lepinguid.


Uus investeerimishoius võimaldab investoritel riskivabalt investeerida euro tugevnemisse dollari vastu. Intressitingimuste realiseerumise korral (euro peab kallinema 5 protsenti) võivad investorid teenida soliidse tootluse.

Danske Markets Eesti peadiileri Rainer Änilase sõnul oleme viimasel paaril kuul näinud valuutaturul vägagi suuri ja volatiilseid liikumisi. Sealjuures sai dollari oodatud märgatav tugevnemine teoks. «Oluline küsimus peale neid suuri liikumisi on, kas liialt palju liialt lühikese ajaga ei toimunud ja kas euro võiks käestantu peagi kasvõi osaliselt tagasi võtta?» küsis ta.

Euro taastugevnemise kasuks on rääkimas viimase aja arengud positsioneerimises. Nimelt samal ajal, kui on kärbitud spekulatiivseid dollari tõusule panustavaid positsioone, on vähendatud euro langusele panustavaid positsioone.

Samuti võivad lähema aja keskpankade ja valitsuste tegevused euro tugevnemisele abiks olla. Peale äsjast koordineeritud keskpankade intressilangetust tõotab USA Föderaalreserv lähemas perspektiivis oma tegevuses agressiivsem olla kui Euroopa Keskpank.

Uue investeerimishoiuse «Euro vasturünnak» periood on 6 kuud ning hoiustamise alguskuupäev 20. oktoober ja lõppkuupäev 20. aprill 2009. Lepinguid saab sõlmida kuni 15. oktoobrini. Hoiustatud vahendite säilimine on 100 protsenti garanteeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles