Majanduskomisjon kaalub Uberi eelnõuga puhtalt lehelt alustamist

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Kokk
Aivar Kokk Foto: Peeter Langovits

Riigikogu majanduskomisjon hakkab peatselt edasi tegelema ühistranspordiseaduse muutmise ehk niinimetatud Uberi eelnõuga, mis on saanud nii palju muudatusettepanekuid, et komisjoni esimees Aivar Kokk peab tõenäoliseks eelnõuga puhtalt lehelt alustamist, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Eelnõu, millelt taksofirmad ootavad ebavõrdse konkurentsiolukorra lahendamist ning sõidujagamisettevõtted võimalikult väheste piirangute seadmist, algatati mullu veebruaris ning läbis esimese lugemise riigikogus eelmisel kevadel. Novembriks tehti selles mitmeid muudatusi, kuid jätkuvalt kõlasid süüdistused, et eelnõu kaitseb liialt jagamisfirmade huve ja selle vastuvõtmiseni ei jõutud.

«Praegusel hetkel, kui ma vaatan neid parandusettepanekuid ja arusaamu, me ei saa ju ühele ettevõtlusvormile teha liiga. Taksondus on ühel pool ja teine pool teiselpool, eks nad lähenevad omavahel ja ma olen ka seda meelt, et suure tõenäosusega tuleb lihtsalt puhas eelnõu,» lausus majanduskomisjoni esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles