Ryanair kaalub uute lennukite ostmist Venemaalt ja Hiinast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary
Ryanairi tegevjuht Michael O'Leary Foto: SCANPIX

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair on uute lennukite ostmiseks alustanud läbirääkimisi Vene ja Hiina lennukitootjatega, teatas täna ettevõtte juht Michael O'Leary.

Iiri lennufirma kasutab praegu üksnes Boeing 737, kuid kõnelused USA suurtootjalt uute lennukite ostmiseks katkesid 2009. aasta lõpus, sest osapooled ei jõudnud ostulepingu tingimustes kokkuleppele, vahendas AFP.

«Oleme äsja alustanud läbirääkimisi venelaste ja hiinlastega. Praegu selle kohta rohkem uudiseid pole,» ütles O'Leary pressikonverentsil Madridis.

Venemaa United Aircraft Corp. ja Hiina Comac on seni lennukeid tootnud peamiselt kodumaistele lennufirmadele ja on lääneriikides suuresti järele proovimata. Siin domineerivad turgu Boeing ja tema Euroopa rivaal Airbus.

United Aircraft Corp. arendab praegu keskmise suurusega reisilennukit MS-21, milles on 150-212 istekohta. Venelaste lennukist peaks kava kohaselt saama Boeing 737 ja Airbus A320 konkurent. Seni on lennukeid tellinud kodumaine Aeroflot.

Ka hiinlaste Comac töötab praegu sarnase reisilennuki kallal.

Mõlemad peaksid valmima kõige varem 2014. aastaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles