Tallinna Sadam investeerib Megastari teenindamiseks ligi 8 miljonit eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink Megastar saabub esimest korda kodusadamasse Tallinnas.
Tallink Megastar saabub esimest korda kodusadamasse Tallinnas. Foto: Tallink/Andres Raudjalg

Tallinna Sadam investeerib Tallinki uue Helsingi-Tallinn liinil sõitva reisilaeva Megastar teenindamiseks 7,9 miljonit eurot, teatas ettevõte.

Tallinna Sadam on Megastari teenindamiseks ehitamas uut reisijate koridori ja uusi kahekordsed tuubuseid ehk ühendussildasid, teatas sadam.

Sõidukite kiiremaks teenindamiseks on juba valminud uus kahekordne kaldaramp, mis võimaldab korraga laadida laevale sõidukeid läbi kahe korruse.

Suurema kaasneva sõidukite liiklusega on sadamal vajadus muuta sujuvamaks liiklust ning kiirendada sõidukite check-in protseduure. Sellel otstarbel on aasta lõpuks arendamisel uus sõidukite sadama-alale sisenemise ning liiklusvoogude juhtimissüsteem ehk Tark Sadam.

Megastari teenindamisega seoses saab Tallinna Vanasadamast esimene sadam Eestis, kus hakkab toimuma LNG kütusega sõitva laeva kütusega varustamine.

Kokku investeerib Tallinna Sadam Megastari teenindamiseks 7,9 miljonit eurot. Investeeringud kaasrahastatakse osaliselt Euroopa Liidu poolt Twin Port projektide raames.

2018. aastaks näeb Tallinna Sadam vajadust laiendada D-terminali ning ehitada sinna juurde ka parkimismaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles