Leedu andis Rail Balticule rohelise tule (13)

Andres Reimer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis sai kolmapäeval valitsuselt volituse Rail Baltica kokuleppe allkirjastamiseks.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis sai kolmapäeval valitsuselt volituse Rail Baltica kokuleppe allkirjastamiseks. Foto: Petras Malukas, AFP/Scanpix

Leedu valitsus kinnitas täna pärastlõunal toetust Balti Riike Euroopaga ühendava Rail Balticu kiirraudtee rajamiseks, volitades peaminister Saulius Skvernelist 31. jaanuaril Tallinnas projekti kokkuleppele alla kirjutama.

«Nii et täna 20 minutit tagasi ütles meie valitsus jah Rail Balticu kokkuleppele,» ütles peaministri meedianõunik Tomas Beržinskas Postimehele. Tegemist on protokollilise otsusega, mis tähendab, et peaminister Saulius Skvernelis on volitatud dokumendi alla kirjutama. Peaminister kinnitas, et ta ei näe selleks kokkuleppeks enam mingisuguseid takistusi.»

Eesti valitsus arutab Rail Balticu rajamise pöördumatuks muutvat kokkulepet neljapäevasel kabinetiistungil ning valitsuse pressibüroo kinnitusel saab kokkulepe kindla heakskiidu.

Varem oli Skvernelis avaldanud kahtlust, et ta ei saa Rail Balticu kokkuleppele alla kirjutada varem, kui aprillikuus avaldatakse uus majandustasuvuse uuring.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles