Minister Korb korraldab Arsenali kinnistu müügi uurimiseks erikontrolli (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Mihhail Korb.
Riigihalduse minister Mihhail Korb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigihalduse minister Mihhail Korbi korraldusel tehakse Riigi Kinnisvara ASis ja selle tütarettevõttes Erika Neli ASis erikontroll, et saada selgust, kas Arsenali keskuse kinnistute müük 2012. aastal oli seaduspärane. 

«Osaluse varjamise kahtlus Arsenali keskuse müügis on heitnud varju riigiettevõtte tegevuse seaduslikkusele. Kui keegi oma osalust müügitehingus varjab, on tavaliselt selleks ka põhjus. Korruptsioonikahtlusi tuleb põhjalikult uurida,» ütles riigihalduse minister Mihhail Korb.

Korbi sõnul on peamine küsimus see, kas Arsenali keskuse müügiprotsess oli tavapärane, aus ja õiglane, mitte kellegi ärihuvides. «Lasen teha erikontrolli, et välja selgitada, kas RKASi tegevus kinnisvara müümisel, peaasjalikult Arsenali keskuse müük, on olnud seadusega kooskõlas.»

Erikontroll puudutab aktsiaseltsi juhtimise ja varalise seisundiga seotud küsimusi vara müügikorralduse valdkonnas. Kontrollitakse, kas RKASi enda ja tütarettevõttele kuulunud vara võõrandamise ehk müügiprotsess on olnud seaduslik ja vastav võõrandamist reguleerivatele siseprotseduuridele. Lisaks selgitatakse välja, kas vara on võõrandatud ettevõttele kõige kasulikumal ja läbipaistvamal viisil.

Arsenali keskuse kinnistute müügiprotsessi on asunud uurima ka riigikogu korruptsioonivastase võitluse erikomisjon eesotsas Artur Talvikuga. Arsenali keskuses oli aastaid varjatud osalus reformierakonna mõjukal liikmel Rain Rosimannusel.

Kinnistu võõrandanud RKASi nõukogu esimees oli toona hilisem peaminister reformierakondlane Taavi Rõivas. RKASi nõukokku kuulus enne kinnistu riigifirma omandusse võtmist ka Keit Pentus-Rosimannus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles