BLRT panustab Riia logistikakeskusesse 20 miljonit

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metallkonstruktsioonide valmistamine BLRT-s.
Metallkonstruktsioonide valmistamine BLRT-s. Foto: Mihkel Maripuu

BLRT Grupp ostis Riias endise metallitehase kinnistu, kus kontserni tütarettevõte Elme Metall avab oma suurima logistika- ja teeninduskeskuse. Investeeringu kogumaht on 20 miljonit eurot.

BLRT Grupi ja Elme Metalli juhatuse liikme Igor Bermani sõnul kerkib ligi 9 hektari suurusel maatükil logistika- ja teeninduskeskus pinnaga kuni 60 000m2.

Bermani sõnul kaaluti alternatiivina ka logistika- ja teeninduskeskuste ehitamist Tallinna ning Kaunasesse. Riia kasuks otsustati lähtudes tõsiasjast, et Baltimaades tegutsemiseks on see logistiliselt parim koht.

Täna asub kinnistul tootmis- ja laohoone pinnaga 21 000 m2, renoveeritud büroohoone pinnaga 7 500 m2 ning oma raudteeharu.

Praegu kasutatakse tootmishoonet laona, aasta lõpuks kavatsetakse saada logistikakeskus tööle täiel määral. Järgmisel aastal peaks alustama tööd ka teeninduskeskus.

Tõenäoliselt avab samal kinnistul oma keskuse ka vanametalli kokkuostu ja töötlemisega tegelev Refonda.

Elme Metall on tööstuskontserni BLRT Grupp tütarettevõte, mis tegeleb juba aastast 2001 metallkonstruktsioonide tootmise, leht- ja profiilmetalli töötlemise ning mustmetallist ja värvilisest metallist pooltoodete müügiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles