Ehitusfirma võitleb Riito saneerimise vastu

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riito Ehitus.
Riito Ehitus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ettevõte Eksklusiivehitus tahab kohtult Facio järglase Riito saneerimise lõpetamist, sest jäi võlausaldajate ringist välja.

«Saneerimisnõustaja väitis telefonitsi, et vaieldavaid nõudeid omavatele võlausaldajatele ei peagi teateid ja saneerimiskava saatma,» ütles Eipre & Partnerite vandeadvokaat Raul Ainla, kes Eksklusiivehitust esindab. Ainla hinnangul on Riito saneerimiskava kinnitamine küsitav, kirjutab Äripäev

Katuse- ja fassaaditöödega tegelev Eksklusiivehitus nõuab Riitolt kohtu kaudu 26 500 eurot, peale selle ka viivist. Saneerimiskava peab Riito kohtule esitama jaanuari viimasel päeval.

Ainla hinnangul on kava küsitav, sest Eksklusiivehitus ei ole saanud saneerimisteadet, saneerimiskava projekti, selle vastuvõtmise koosolekul osalemise teadet või üleskutset seisukoha esitamiseks. «Ometi on saneerimiskava koostatud ja teistele võlausaldajatele saadetud,» lausus Ainla.

Nii on Eksklusiivehitus Ainla sõnul Riito ligi 200 võlausaldaja ringist põhjuseta välja lükatud. Seetõttu andis ta kohtusse avalduse saneerimiskava kinnitamata jätmiseks ja saneerimismenetluse lõpetamiseks.

Riito saneerimisnõustaja Veikko Toomere ütles, et võlausaldajatele, kes ei ole saneerimiskavas ja kellega vaieldakse väljaspool saneerimist, ei pea saatma saneerimisteadet ega -kava.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles