Arsenali võõrandamisele võis kaasa aidata ka Pentus-Rosimannus (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitpaar Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus
Poliitpaar Keit Pentus-Rosimannus ja Rain Rosimannus Foto: Liis Treimann

Vaid mõni kuu enne seda, kui Riigi Kinnsvara AS (RKAS) sai enda kätte Arsenali keskuse kinnistud, et need järgmisel aastal enampakkumisel maha müüa, kuulus RKASi nõukogusse lisaks endisele peaministrile ka Rain Rosimannuse abikaasa Keit Pentus-Rosimannus.

Riigikogu liige, reformierakondlane Keit Pentus-Rosimannus kuulus RKASi nõukogusse alates 2007. aasta juunist kuni 2011. aasta maini. See oli periood, mil tehti ettevalmistusi ja peeti läbirääkimisi Erika Neli kinnistute üleviimiseks RKASi valitsemisalasse.

Küsimusele, kui palju ta asjaga kursis oli või mis ulatuses kinnistute müügist nõukogus räägiti, vastas Pentus-Rosimannus lakooniliselt: «Kinnistute üleandmise protsess toimus kuid hiljem ja ma ei kuulunud RKASi nõukokku ei siis, kui rahandusministeerium 2011. aasta augustis kinnistud RKASile üle andis, ega hiljem, kui toimus avalik enampakkumine kinnistute müügiks.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles