Bigbanki mured võõrtööjõuga: kass jäi Ukrainasse ja Frankfurdist ei saa edasi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Bigbanki personalijuht Agne  Sokolov selgitas kaubandus- tööstuskoja seminaril välismaalaste palkamisega seotud kitsaskohti. 

Hetkel on ettevõttes tööl 13 inimest, kes on palgatud väljastpoolt Euroopa Liitu.  Raskusi võib Sokolovi sõnul esineda ka kõige ootamatutes kohtades. Näiteks oli ettevõtte leidnud endale sobiva töötaja Brasiiliast, kes pea-aegu ei olekski Eestisse jõudnud.

«Kahjuks ei saanud ta  Frankfurdi lennujaamast edasi, sest mingil põhjusel oli ta meile ohtlik. Saime sellest alles 6 tundi hiljem teada ning ta taheti Brasiiliasse tagasi saata. Jõudsime isegi peaministrini välja, kes õnneks oli sel hetkel kohtumisel Angela Merkeliga, ja suutsime selle probleemi kenasti lahendada,» meenutas Sokolov.

Nimelt võib Eestis lühiajaliselt töötada ka ilma tööloata, ametnikule Saksamaal tundus see aga väga kahtlane.

«Frankfurdi kaudu me enam igal juhul töötajaid ei lennuta,» lisas ta. Neiu Brasiiliast on aga endiselt Bigbankis tööl ning hetkel Lapimaad avastamas.

Seni on värbamine kaugemalt ennast Bigbankile ära tasunud, kuna ainult üks kolmandatest riikidest pärit inimene on otsustanud pangast lahkuda.

«Üks inimene on tagasi läinud Ukrainasse, sest ta sai seal väga hea pakkumise. Ta omandas siin ka väga hea kogemuse ja arenes väga palju edasi,» rääkis Sokolov

Tema kaasal oli probleeme Eestis töö leidmisega ning nii jäi ta koju. «Samuti jäi Ukrainasse maha kass ja tema toomine Eestisse ei ole ka kõige lihtsam. Nad ei tahtnud ka kassist kaua eemal olla,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles