Taxify ja Uber jäid EASi taksohankelt kõrvale (3)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber.
Uber. Foto: Laura Dale/EMPICS Entertainment

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) jättis taksohankest kõrvale Uberi ja Taxify, mis viimase hinnangul tähendab, et EAS maksab lõpuks teenuse eest kolmandiku võrra rohkem kui peaks.

EASi takso- ning transfeeriteenuse hanke tingimuste järgi ei tohi seal osaleda ei Taxify ega Uber, vaid ainult tavalised taksofirmad, kirjutab tehnoloogiaportaal geenius

«Tegemist on avaliku sektori asutuste tavapraktikaga, kuna sihiks on saada ühtse kvaliteediga taksoteenust. Oleme teadlikud, et Uber ja Taxify pakuvad head teenust, kuid kahjuks ei kata hanke väljakuulutamise ajal nende teenus kõiki meile olulisi tingimusi,» ütles Toomela.

Taxify Eesti osa juhi Steve Truumetsa sõnul osalevad riigiasutuste hangetel peamiselt teenusepakkujad, kelle teenus on turu keskmisest 30-40 protsenti kallim.

«Riigiasutused ei suuda oma nõudeid diferentseerida ja seetõttu ostavadki keskmiselt kallimat teenust,» ütles ta.

Truumetsa sõnul ei osale Taxify riigihangetel täna protsessi keerukuse ja erinõuete tõttu, milleks on taksoveoloa olemasolu puudumine kokkuleppevedajatel ning äratuntav välimus autodel ja ühtne välimus juhtidel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles