Liviko võib pääseda ühest kartellisüüdistusest

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liviko juhi Janek Kalvi sõnul on nad need kohtuotsused, mille sisuga ettevõte ei saa nõustuda, edasi kaevanud.
Liviko juhi Janek Kalvi sõnul on nad need kohtuotsused, mille sisuga ettevõte ei saa nõustuda, edasi kaevanud. Foto: Sander Ilvest

Postimehele teadaolevalt otsustas Tallinna maakohus 11. jaanuaril lõpetada ühe Liviko kartellisüüdistuse kohtuasja, sest väidetav kuritegu on aegunud. Süüdistaja lubas otsuse edasi kaevata.

Kui napilt kuu aega tagasi otsustas Tallinna ringkonnakohus jätta muutmata Harju maakohtu mullu aprillis tehtud otsuse, mille kohaselt mõisteti alkoholitootja Liviko ja terve rida Eestis tegutsevaid jaekette süüdi kartellileppe sõlmimises 2009. aasta mai lõpus ja juuni alguses, siis nüüd on toimunud oluline areng ka kolmandas, kõige värskemas Livikot puudutavas kartelliasjas.

Aasta tagasi kirjutas ERR, et riigiprokuratuur on lisaks tol hetkel pooleli olnud Liviko ja jaekettide vahel sõlmitud kartellileppe süüdistusele esitanud alkoholitootjale ja selle kahele töötajale veel kolmandagi kartellikokkuleppe süüdistuse. Kriminaalasjas, mida alustati 2014. aastal, süüdistatakse Livikot ning Eestis ja Lätis kokku 21 kaupluses alkoholi müüva ettevõtte Aldar Eesti kaht töötajat konkurentsi kahjustavas keelatud suhtluses 2011. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles