Viha valitseja: kui emotsioonid meid juhivad, tuleb häda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Drõgin õpetab oma viha juhtima.
Sergei Drõgin õpetab oma viha juhtima. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi viha tundmine on üheksa aastat Viljandi vanglas vangivalvuri ja huvijuhina töötanud viha valitseja Sergei Drõgin sõnul normaalne, on oluline vahe, kas inimene muutub nende emotsioonide tulemusel destruktiivseks või leiab hoopis viisi oma emotsioonide juhtimiseks.

«Ma ei soovi, et inimene enam viha ei tunneks. Viha on loomulik ja normaalne, kuid küsimus on selles, mida ma teen, kui olen vihane. Kas ma käitun destruktiivselt või konstruktiivselt?» ütleb Drõgin, kes Viljandi vanglas huvijuhina töötades hakkas vangidele läbi viima viha juhtimise kursusi, vahendab Äripäev.

Muuhulgas soovitab Drõgin ka alustavatel ettevõtjatel võtta viha juhtimise kursus ette, kuna siis võib inimene jõuda oma tõeliste soovideni, sest üsna tihti me valetame endale, miks me midagi teeme. «Tihti käivad emotsioonid ees, kuid kui emotsioonid meid juhivad, siis tuleb häda,» märgib Drõgin.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles