VKG palkab töötajaid juurde, kuid hoiab kokku investeeringutelt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta aega tagasi koondatud 479 inimesest on VKG võtnud tagasi 210 inimest.
Aasta aega tagasi koondatud 479 inimesest on VKG võtnud tagasi 210 inimest. Foto: Sander Ilvest

Viru Keemia Grupi juhi Ahti Asmanni sõnul taastub ettevõte praegu kriisist ning plaanib alanud aastal töötajaskonda mitmekümne inimese võrra suurendada, samas investeeringute tegemise asemel keskendutakse vähemalt järgmisel kolmel aastal hoopis võlakoormuse vähendamisele.

Enam kui aasta tagasi naftahinna kukkumise tõttu 479 inimest koondanud Viru Keemia Grupp (VKG) on tagasi tööle võtnud 210 inimest, vahendab ERRi uudisteportaal. Sellega küünib kontserni töötajate arv 1700 inimeseni. Kuigi ettevõte tahaks sel aastal veel 60 inimest tööle võtta, lubavad kaevandusmahud ainult 35 inimese lisaks võtmist.

Kuigi VKG töötajaskond vähehaaval kasvab, ei ole ettevõtte majanduslik olukord Ahti Asmanni sõnul praegu selline, mis võimaldaks lähema kolme aasta jooksul suuri investeeringuid teha. «Täna keskendume me võlakoormuse vähendamisele ja kui kõik läheb hästi, siis kolme aasta pärast oleme me väga tugevad.»

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles