Rootsi ettevõtja: Eesti olulisim ülesanne on hinnatõusu ohjeldamine

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hinnatõus on Eesti inimeste suurim mure.
Hinnatõus on Eesti inimeste suurim mure. Foto: Arvet Mägi

Uue valitsuse jaoks on kõige olulisem hinnatõus kontrolli alla saada, kinnitas Eestis tegutsev ettevõtja, rootslane Dag  Kirsebom.

«Oluline on mineviku vigadest õppida ning peamine ja kõige esmane ülesanne on inflatsiooni kontrolli all hoidmine,» kinnitas Kirsebom, kes on koos itaallase Claudio Zucchelliga kirjutanud Eesti majandusest raamatu «Hard Landing» (Raske maandumine).

Kirsebomi sõnutsi häirib teda valitsuse seisukoht, et praegune inflatsioon ei ole midagi muretsemisväärset ja tegemist on vaid ajutise nähtusega. «See meenutab mulle mõne aasta tagust kommentaari, et kõrge inflatsioon on vaid tavaline nähtus ja paratamatus, kui Eesti püüab arengus ülejäänud Euroopa Liidule järele jõuda,» rääkis Kirsebom.

«Kõrge inflatsioon toob palgatõusu. Kiire palgatõus toob kaasa konkurentsivõime languse. Konkurentsivõime langus vähendab omakorda eksporti,» selgitas Kirsebom, miks hinnatõusu ohjes hoidmine on esmatähtis küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles