Rootsis napib kvalifitseeritud tööjõudu

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi lipp.
Rootsi lipp. Foto: SCANPIX

Kvalifitseeritud tööjõud ei ole probleemiks mitte ainult Eestis. Euroopa kiireima kasvuga majanduse Rootsi ettevõtted on hädas vajalike oskustega töötajate leidmisega. Seda eriti IT- sektoris, kus probleemi käes vaevleb 60 protsenti ettevõtetest, vahendab Rootsi E24.

Almega raporti kohaselt on ettevõtete kasv Rootsis seetõttu aeglustunud ehk eelmise aasta sama ajaga võrreldes on erasektoris töötajate palkamine aeglustunud, seda suures osas teadmistepõhises tööstuses vajaminevate töötajate nappuse tõttu.

Almega peaanalüütiku Lena Hagmani sõnutsi on 2009. aasta viimase kvartaliga võrreldes kasv aeglustunud tarkvaratootmises, arvutikonsultatsioonides, õigus- ja finantskonsultatsiooni ettevõtetes, uuringu- ja arendusettevõtetes, reklaami- ja turundusagentuurides ning turvafirmades.

Lühiajaliselt otsivad ettevõtted tööjõuprobleemile lahendust välismaalt, seda eriti IT-sektoris kus tööjõudu leitakse Ida-Euroopast ja Indiast, selgitas Hagman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles