Harju Elektri aktsia tegi täna võimsa hüppe (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Elektri juht Andres Allikmäe.
Harju Elektri juht Andres Allikmäe. Foto: Peeter Langovits

Reedel tõusis Tallinna börsil Harju Elektri aktsia enam kui 12 protsenti. Võimsa hüppe taga oli uudis, et neil tekkis võimalus müüa ülevõtupakkumise käigus kasumlikult enda PKC aktsiad.

Harju Elektri aktsia hind tõusis 185 475 euro suuruse käibe ja 128 tehingu juures 12,21 protsenti 3,400 euroni. India firma Motherson Sumi Systems Limited tegi PKC Groupi aktsionäridele pakkumise, mille järgi on firma valmis soetama PKC aktsiaid hinnaga 23,55 eurot tükist. Kui Harju Elekter pakkumise vastu võtab, teeniks Eesti ettevõte tehingust kokku 25,8 miljonit eurot.

LHV vanemanalüütik Joonas Joost ütles BNS-ile, et Harju Elekter kaalub ilmselt tõsiselt PKC aktsiatele tehtud ülevõtmispakkumist. Müügi korral ei jaota konservatiivse joonega ettevõte aga ilmselt kogu tulu aktsionäridele, vaid tasub pigem kohustusi ja katab plaanitud investeeringuid omavahenditest.

Tallinna börsil oli reedel negatiivne kauplemispäev, indeks OMXT langes 0,08 protsenti 1091,21 punktile. Kokku oli 305 tehingu käive 711 477 eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles