Eluasemehinnad kasvasid Eestis euroliidu keskmisest kiiremini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja
Kortermaja Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eurostati andmetel kasvasid Eesti eluasemehinnad mullu kolmandas kvartalis teise kvartaliga võrreldes Euroopa Liidu keskmisest märksa kiiremini, kasv oli 3,4 protsenti.

Euroalas tõusid eluasemehinnad kolmandas kvartalis aastaga 3,4 protsenti ja EL-is 4,3 protsenti. Võrreldes teise kvartaliga kasvasid hinnad euroalal 1,3 protsenti ja kogu EL-is 1,5 protsenti.

Teise kvartaliga võrreldes kasvasid eluasemehinnad enim ehk 5,4 protsenti Maltal, sellele järgnesid Iirimaa 4,7-protsendise hinnatõusuga ning Eesti, Leedu ja Ungari kõik 3,4-protsendise hinnatõusuga. Hinnad langesid 0,7 protsenti Rumeenias.

Enim tõusid eluasemehinnad kolmandas kvartalis aastaga 11,6 protsendiga Ungaris, 10,8 protsendiga Lätis ja 8,8 protsendiga Bulgaarias. Eestis oli aastane hinnakasv 7,4 protsenti. Küprosel langesid hinnad 3,3 protsenti ja Itaalias 0,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles